Εφαρμόστε ένα σύστημα για θερμοπρόσοψη και μειώστε τις συνολικές θερμικές απώλειες του σπιτιού σας ως και -50%!

ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την θερμοπρόσοψη.

Σε αυτή την ενότητα θα σας απαντήσουμε σε χρήσιμες ερωτήσεις που σίγουρα έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς από εσάς που σκέφτεστε να εφαρμόσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα  για θερμοπρόσοψη. Ας δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Ερώτηση 1

Τι  είναι η θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση;

Με τον όρο θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση ονομάζουμε την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών (φελιζόλ) στην  εξωτερική επιφάνεια όλων των κατακόρυφων τοίχων του κτιρίου.  Καλύπτουμε δηλαδή την εξωτερική επιφάνεια των τοίχων με θερμομονωτικό υλικό, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του κτιρίου από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Ακόμα μειώνουμε τις θερμικές απώλειες από το εσωτερικό του κτιρίου και εμποδίζουμε την εξωτερική θερμοκρασία να επηρεάσει την εσωτερική.  Έτσι έχουμε ως αποτέλεσμα ένα σπίτι με ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς απότομες και υψηλές μεταβολές στην εωτερική θερμοκρασία και με ιδιαίτερα χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση όσο αφορά  την ενέργεια που καταναλώνουμε για θέρμανση και δροσισμό.

Ερώτηση 2

Γιατί  να κάνω θερμοπρόσοψη και όχι εσωτερική θερμομόνωση;

Αρχικά ο βασικότερος λόγος είναι ότι η  θερμοπρόσοψη  θα έχει υψηλότερα θερμομονωτικά αποτελέσματα αφού προστατεύουμε τους τοίχους από τις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας, εκμεταλλευόμαστε την θερμοχωρητικότητα των τοίχων και αποφεύγουμε αποτελεσματικότερα την δημιουργία  θερμογεφυρών. Επομένως με την θερμοπρόσοψη υπάρχει η μέγιστη δυνατή μείωση των δαπανών για θέρμανση η κλιματισμό. Ένας ακόμα λόγος είναι η ανακαίνιση εξωτερικά ενός κτιρίου αφού υπάρχει μεγάλη ευελιξία για αρχιτεκτονικές επιλογές. Τέλος ένα μειονέκτημα της εσωτερικής θερμομόνωσης είναι η μείωση του ωφέλιμου χώρου του σπιτιού από την εγκατάσταση της θερμομόνωσης όπως επίσης η αποξήλωση κάθε αντικειμένου που βρίσκετε στους τοίχους όπως (πχ. βιβλιοθήκες, ντουλάπες, σώματα  καλοριφέρ) και η επανεγκατάσταση τους.

Ερώτηση 3

Η εξωτερική θερμομόνωση μπορεί να εφαρμοστεί  σε οποιοδήποτε κτίριο?

Τα συστήματα θερμοπρόσοψης μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε κατασκευή κτιρίου είτε πρόκειται για καινούργια ή παλιά κατασκευή κτιρίου.  Επίσης δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος της κατασκευής αν πρόκειται δηλαδή για σιδηροκατασκευή ή προκάτ ή ξύλινη κατοικία.

Ερώτηση 4

Αν αποφασίσω να εγκαταστήσω ένα σύστημα για εξωτερική θερμομόνωση σε πόσο χρόνο θα κάνω απόσβεση των χρημάτων μου?

Ο  χρόνος απόσβεσης των χρημάτων που επενδύουμε για θερμοπρόσοψη δεν μπορεί να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια καθώς αν για παράδειγμα αν χρησιμοποιούμε πετρέλαιο θέρμανσης για θέρμανση της κατοικίας μας ο χρόνος απόσβεσης εξαρτάται από την εκάστοτε τιμή του πετρελαίου αλλά και το τοπικό κλίμα της περιοχής. Με μια μέση τιμή του πετρελαίου γύρο στο 1ευρό/ λίτρο ο χρόνος απόσβεσης θα είναι περίπου πέντε με έξι χρόνια.

Ερώτηση 5

Σε τι ποσοστό μπορεί να μειώσει τις θερμικές απώλειες από τους τοίχους η θερμοπρόσοψη;

Η αποτελεσματικότητα της  θερμοπρόσοψης και ο βαθμός θερμομόνωσης που θα πετύχουμε εξαρτάται από το πάχος και  την ποιότητα του θερμομονωτικού υλικού που θα διαλέξουμε. Όσο αφορά το κορυφαίο θερμομονωτικό υλικό DUROSOL 3ης γενιάς θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω μια γραφική παράσταση της ποσοστιαίας μείωσης απώλειας ενέργειας από τους τοίχους σε σχέση με τρία ενδεικτικά πάχη το DUROSOL  5cm, 8cm, 15cm.

infographic ποσοστιαία μείωση απώλειας θερμότητας από τους τοίχους σε σχέση με το πάχος του θερμομονωτικού υλικού Durosol μετά την θερμοπρόσοψη σε τοίχους.

Όπως εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε με πάχος θερμομονωτικού υλικού 15cm μπορούμε να μειώσουμε τις θερμικές απώλειες ως και -77%! Ακόμα πρέπει να επισημάνουμε ότι το DUROSOL διατηρεί σταθερές τις ιδιότητες του για περισσότερα από 100 χρόνια σε αντίθεση με άλλα θερμομονωτικά υλικά χαμηλότερης ποιότητας που εξασθενούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το θερμομονωτικό αποτέλεσμα που θα έχετε με την εγκατάσταση θερμοπρόσοψης DUROSOL EXTERNAL θα μείνει σταθερό για έναν αιώνα!

Ερώτηση 6

Πως γίνεται η εγκατάσταση συστημάτων για θερμοπρόσοψη ποια είναι τα κυριότερα μέρη ενός συστήματος;

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στάδια εγκατάστασης θερμπόροψης καθώς και τα κυριότερα μέρη της εξωτερικής θερμομόνωσης στην ενότητα εξωτερική θερμομόνωση πατήστε εδώ.

Ερώτηση 7

Πόσο κοστίζει η θερμοπρόσοψη;

Ενδεικτικά το κόστος για θερμοπρόσοψη μαζί με υλικά και εργατικά ξεκινάει από 27,16Ευρώ/τ.μ. + φ.π.α. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το κόστος των υλικών και εργατικών στην ενότητα Εξωτερική Θερμομόνωση Τιμές. Στο σημείο αυτό είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι είμαστε σε θέση να πετυχαίνουμε τις καλύτερες τιμές της αγοράς σε σχέση απόδοσης και τιμής διότι παράγουμε τα μονωτικά υλικά στις εγκαταστάσεις μας στον Ασπρόπυργο Αττικής. Συγκεκριμένα η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο των μονώσεων από το 1958 και το Durosol είναι ένα προϊόν έρευνας και εξέλιξης 18 χρόνων.

Ερώτηση 8

Υπάρχουν μειονεκτήματα για την θερμοπρόσοψη;

Ως μειονέκτημα μπορούμε να αναφέρουμε κάποιες κακοτεχνίες που συνέβαιναν παλαιότερα από μη εξειδικευμένα συνεργεία. Η εταιρεία μας προκειμένου να προστατέψει τον καταναλωτή αλλά και την φήμη και την αξιοπιστία της διατηρεί συνεργασίες με εξειδικευμένα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα σας παρέχουμε 10 χρόνια εγγύηση συστήματος! Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το συνεργείο που ξέρετε είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εμείς θα σας φέρουμε σε επαφή με το εξειδικευμένο συνεργείο της περιοχής σας.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αφορά την θερμοπρόσοψη – Εξωτερική  θερμομόνωση ή γενικά τις μονώσεις σας  επικοινωνήστε μαζί μας! Το εξειδικευμένο προσωπικό μας περιμένει να απαντήσει τις απορίες σας..