ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Εξωτερική Θερμομόνωση & Θερμομόνωση Τοίχων 3ης γενιάς Durosol eXternal

H εξωτερική Θερμομόνωση, που είναι γνωστή και ως θερμοπρόσοψη ή κέλυφος είναι η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων (η θερμομόνωση των όψεων δηλαδή) του σπιτιού σας. Στο μυαλό σας μπορείτε να έχετε την εξωτερική θερμομόνωση, ως μια ζακέτα ή ένα μπουφάν που φοράμε στο σπίτι μας, γύρω από όλες τις πλευρές του. Με αυτό τον τρόπο η κατοικία σας μένει προστατευμένη από τη ζέστη και το κρύο και πλέον η διαμονή στο σπίτι σας είναι πιο ευχάριστη από ποτέ, ενώ το κόστος σας για θέρμανση και δροσισμό μειώνεται σημαντικά. Τα οφέλη σας μεγιστοποιούνται μάλιστα, εφόσον χρησιμοποιήσετε το πλήρες σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol eXternal, που διαθέτουμε αποκλειστικά στην αγορά. Μάλιστα για το κορυφαίο μονωτικό υλικό Durosol και για το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol eXternal, σας παρέχουμε εγγύηση 10 χρόνων!

Η εξωτερική θερμομόνωση είναι η μόνη λύση για την ενεργειακή αναβάθμιση, τη θερμομόνωση, αλλά ακόμα και την ανακαίνιση παλιών κτιρίων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αντικαταστήσει την συμβατική μόνωση (Μόνωση Διπλής Τοιχοποιίας και Μόνωση Σκυροδέματος), καθώς έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

Θερμοπρόσοψη DUROSOL eXternal 10ετή εγγύηση συστήματος!

 • Εξοικονόμηση ενέργειας

  Μετά την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας, θα διαπιστώσετε σημαντική διαφορά και ένα πραγματικά θεαματικό μονωτικό αποτέλεσμα. Αυτό οφείλεται σε δυο βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, με την εξωτερική θερμομόνωση εξαλείφονται οι θερμογέφυρες από τα σημεία επαφής των δοκών και των υποστηλωμάτων με την τοιχοποία. Για όσους δεν γνωρίζουν, θερμογέφυρες είναι τα σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό, και αποτελούν σημαντική πηγή θερμοκών απωλειών. Δεύτερο και σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως εφαρμόζεται η βασική αρχή, που λέει ότι “Η θερμομόνωση είναι πιο αποτελεσματική όταν τοποθετηθεί στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου”. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, πετυχαίνετε μείωση στην κατανάλωση του ρεύματος 45-60%, τόσο για δροσισμό το καλοκαίρι όσο και για θέρμανση το χειμώνα. Ταυτόχρονα βέβαια, αναβαθμίζετε γενικότερα το κτίριο, καθώς και το βιοτικό σας επίπεδο, καθώς πλέον διαμένετε με άνεση στο σπίτι σας.

 • Προστιθέμενη αξία στο κτίριο

  Όταν εφαρμόσετε εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους του σπιτιού σας, αυτομάτως αναβαθμίζετε και ενεργειακά το κτίριο σας, και έτσι ουσιαστικά κάνετε μια επένδυση που του προσδίδει προστιθέμενη αξία. Μάλιστα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ, όλα τα κτίρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα με βάση τη συνολική κατανάλωση ενέργειας (kwh/m²). Έχετε υπόψη πως όσα κτίρια δεν πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές, δεν θα μπορούν να γίνουν αντικείμενα αγοροπωλησιών ή μισθώσεων, ενώ από την άλλη πλευρά κτίρια με υψηλής ενεργειακής κλάσης θα έχουν σημαντικά αυξημένη εμπορική αξία.

 • Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

  Όπως αναφέρεται και στην αρχή του κειμένου, η εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων διαφέρει από τη συμβατική, όπου τοποθετείται διπλή τοιχοποιία. Έτσι λοιπόν αποφεύγοντας να χτίσουμε διπλό εξωτερικό τοίχο, κατά την εξωτερική θερμομόνωση εξοικονομούμε ωφέλιμο χώρο στο εσωτερικού του σπιτιού, περίπου 6%, τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε με πολλούς τρόπους.

 • Ανακαίνιση και άριστα αποτελέσματα σε υφιστάμενα κτίρια

  Εφαρμόζοντας το σύστημα της εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol, δεν κάνουμε απλά θερμομόνωση στο σπίτι μας, αλλά παράλληλα το ανακαινίζουμε (τις όψεις του), ενώ ουσιαστικά κάνουμε και βάψιμο σε χρώμα της επιλογής μας, κατά την τοποθέτηση του χρωμοσοβά. Έτσι λοιπόν για υφιστάμενα κτίρια τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θεαματικά και κάνοντας εξωτερική θερμομόνωση έχουμε ταυτόχρονα και άλλα οφέλη.

 • Ανεξάντλητες αρχιτεκτονικές επιλογές

  Εκτός από την εξοικονόμηση χώρου στο εσωτερικό του σπιτιού και την ουσιαστική ανακαίνιση σε παλιές κατοικίες, η εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol eXternal σας προσφέρει και απεριόριστη ελευθερία κατασκευής αρχιτεκτονικών σχεδίων, όπως επίσης βέβαια και την επιλογή χρωμάτων και τελικών υφών.

 • Υγρομόνωση προσόψεων και Προστασία από καιρικές συνθήκες

  Με την εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης στους τοίχους του σπιτιού σας, το προστατεύετε εξωτερικά από την υγρασία και το νερό της βροχής, ενώ και στο εσωτερικό δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας. Εκτός αυτού όμως, προστατεύει τους τοίχους σας από τις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας, διατηρώντας το εσωτερικό του σπιτιού σας δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα.

 • Εγγύηση για ρωγμές, μούχλες και σκασίματα

  Αν και ήδη κάναμε μια αναφορά στο θέμα τους μούχλας, πρέπει να σας τονίσουμε ότι η τρομερή ελαστομέρεια και ανθεκτικότητα των υλικών, σε συνδυασμό με τις ασυναγώνιστα υψηλές αντοχές του Durosol, έχουν ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα παροχής εγγύησης 10 ετών. Η θερμομονωτική απόδοση και η αντοχή είναι εγγυημένη εφ’ όρου ζωής!

 • Προστασία του φέροντα οργανισμού

  Κάνοντας εξωτερική θερμομόνωση με Durosol, η θερμομονωτικής του ικανότητας και της πολλή χαμηλής υδατοαπορρόφησης του προστατεύει το φέροντα οργανισμό από θερμικές καταπονήσεις και συμπυκνώσεις υδρατμών.

Ζητήστε μας προσφορά για την δική σας Εξωτερική θερμομόνωση!

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

myConstructor

Aν έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε στην εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας και θέλετε να βρείτε ένα αξιόπιστο και οικονομικό συνεργείο, η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφθείτε την συνεργαζόμενη πρωτοπόρα πλατφόρμα myConstructor.gr. Εκεί έχετε τη δυνατότητα να αναρτήσετε δωρεάν το έργο της εξωτερικής θερμομόνωσης που θέλετε να πραγματοποιήσετε ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια εργασία μόνωσης, όπου και αν βρίσκεστε ανά την Ελλάδα, και στη συνέχεια λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστα συνεργεία μονώσεων, αξιολογημένα μάλιστα από παλαιότερους πελάτες του myConstructor. Έτσι μπορείτε πολύ εύκολα, άμεσα και οικονομικά να κάνετε έρευνα αγοράς από την άνεση του σπιτιού σας και να βρείτε το καλύτερο συνεργείο για μονωσεις (Θερμοπροσοψη, εξωτερική θερμομόνωση, μονωση ταρατσας /μονωσεις ταρατσων), κουφωματα (κουφωματα αλουμινιου), Ανακαίνιση σπιτιού / Ανακαινισεις καταστημάτων, Ανακαινιση Μπανιου, Ανακαίνιση Κουζίνας, Προκατασκευασμενα Σπιτια (Προκατ), Ηλεκτρολογο, Υδραυλικο, Ενδοδαπεδια Θερμανση & Ψυξη, Εγκατασταση Ενεργειακου Τζακιου, Ικριωμα, Εκσκαφες / Κατεδαφισεις, Αρχιτεκτονα / Τοπογραφο /Μηχανολογο / Τεχνικο Γραφειο και κάθε άλλη οικοδομική εργασία που σας ενδιαφέρει, είτε πρόκειται να τις εντάξετε στο εξοικονομώ κατ οίκον είτε όχι.

Εφαρμογή Εξωτερικής Θερμομόνωσης σε καινούριο κτίριο

Έχοντας δει τα πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα που μπορείτε να έχετε κάνοντας εξωτερική θερμομόνωση στους τοίχους σας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσετε το θερμομονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol, ήρθε η ώρα να δούμε αναλυτικά τα βήματα για την εφαρμογή του. Μάλιστα για την καλύτερη κατανόηση, πρώτα σας παρουσιάζουμε ένα βίντεο που σας παρουσιάζει βήμα προς βήμα τη εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol eXternal.

Στάδια Εφαρμογής Εξωτερικής θερμομόνωσης

 1. Σκυροδετούμε κανονικά. Συστήνεται η τοποθέτηση DUROSOL στην πλάκα της πιλοτής, την τελευταία πλάκα, αλλά και στις ενδιάμεσες πλάκες για την καλύτερη θερμομόνωση και αποφυγή των θερμογεφυρών του μπαλκονιού. Αντίστοιχα σε περίπτωση σιδηροκατασκευής δημιουργούμε τον σκελετό.
 2. Χτίζουμε περασιά το τούβλο με υποστυλώματα και δοκούς, χρησιμοποιώντας μονή τουβλέτα (6% εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου και θερμομόνωση ) ή διπλό (μπατικό) εξωτερικό τοίχο σε περίπτωση που επιθυμούμε συρόμενα αντί για ανοιγόμενα παράθυρα. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με άλλους τρόπους δόμησης όπως τις τσιμεντοσανίδες.
 3. Τοποθετούμε τις ψευτόκασες και τις μαρμαροποδιές και για να συνεχίσουμε τις εργασίες για θερμοπρόσοψη πρώτα  ολοκληρώνουμε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στις όψεις του κτιρίου, καθώς και τις εργασίες της στέγης, όπου έχουμε.
 4. Ελέγχουμε την επιφάνεια εφαρμογής. Πρέπει να είναι καθαρή, στεγνή, σχετικά επίπεδη χωρίς υπολείμματα λαδιού-γράσου ή σκόνης και χωρίς σαθρά τμήματα. Τέτοια παρατηρούνται αρκετά συχνά σε παλαιά κτίρια χωρίς μόνωση. Προαιρετικά πλένουμε με νερό το μπετό και τον τοίχο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουν εξαφανιστεί και τα τελευταία υπολείμματα σκόνης ή άλλων ουσιών.
 5. Ελέγχουμε την επιπεδότητα κατά την εφαρμογή του συστήματος και επιδιώκουμε με  διακύμανση ±1cm/3m. Όπου παρατηρούνται υψηλότερες διακυμάνσεις χρησιμοποιούμε διαφορετικό πάχος μονωτικού υλικού DUROSOL. Έτσι επιτυγχάνουμε τέλεια επιπεδότητα της επιφάνειας, χωρίς να χρησιμοποιούμε παχιά στρώση του βασικού επιχρίσματος (FGL-Thermo III) (έτοιμου έγχρωμου σοβά) πετυχαίνοντας θερμοπρόσοψη με υψηλά αισθητικά αποτελέσματα.
 6. Η θερμοκρασία εφαρμογής πρέπει να είναι 5oC – 35oC και η υγρασία < 80%. Το καλοκαίρι καλό είναι να διακόπτουμε τις εργασίες πριν το μεσημέρι (περίπου στις 11π.μ.) όταν η θερμοκρασία προβλέπεται να αυξηθεί πάνω από τα όρια θερμοκρασιακής εφαρμογής. Συστήνεται να υπάρχει πρόβλεψη της θερμοκρασίας ώστε με τον ανάλογο προγραμματισμό να μην δημιουργηθούν αστοχίες (ελλιπής κόλληση του DUROSOL, ματίσεις στο επίχρισμα κτλ) και να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή θερμοπρόσοψη.
 7. Ορίζουμε τη ζώνη «υψηλής στεγάνωσης», η οποία εκτείνεται περιμετρικά του κτιρίου σε ύψος 30cm πάνω από το έδαφος. Απαιτείται η χρήση στεγανωτικού υλικού (πίσσα ή τσιμεντοειδούς στεγανωτικού waterblock) ή το ανάλογο στεγανωτικό σφραγιστικό της εκάστοτε εταιρείας). Επίσης μετά την τελική στρώση συστήνεται η χρήση αποστραγγιστικής μεμβράνης (όταν το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί για θερμομόνωση και στο υπόγειο).
 8. Ζυγίζουμε τις όψεις του κτιρίου και τοποθετούμε τον οδηγό εκκίνησης σε απόσταση 30cm από το έδαφος με τη χρήση βυσμάτων.
 9. Αναμειγνύουμε το υλικό επικόλλησης FGL-Thermo με νερό και το ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό στις 400 – 500 rpm. Ο χρόνος επεξεργασίας του μείγματος είναι περίπου 1 ώρα.
 10. Τοποθετούμε το μείγμα περιμετρικά στο DUROSOL και στο κέντρο της πλάκας, επιδιώκοντας κάλυψη 40% της επιφάνειας του DUROSOL.
 11. Επικολλούμε την 1η σειρά του DUROSOL με αλφάδια τον οδηγό εκκίνησης και τις επόμενες διασταυρώνοντας τους αρμούς, ελέγχοντας την επιπεδότητα σε κάθε πλάκα.
 12. Προσέχουμε οι πρώτοι αρμοί πάνω από τα ανοίγματα πορτών ή παραθύρων να μη διαμορφώνονται σε συνέχεια των λαμπάδων αυτών.
 13. Στα σημεία επαφής του DUROSOL (στα σημεία που τελειώνει η θερμοπρόσοψη δηλαδή) με επιφάνειες άλλων δομικών στοιχείων (π.χ στέγη, μπετόν) τοποθετούμε αφρό πολυουρεθάνης ή ειδική αυτοδιογκούμενη ταινία για να αποφύγουμε τις θερμογέφυρες και να πετύχουμε τη μέγιστη θερμομόνωση του κτιρίου.
 14. Με το πέρας των εργασιών επικόλλησης και ύστερα από 48 ώρες, εξομαλύνουμε με το τριβίδι τις τυχόν διαφορές στις επιφάνειες του DUROSOL, ώστε να πετύχουμε τέλεια επιπεδότητα.
 15. Ύστερα τοποθετούμε 5-6 FGL-Dowel βύσματα /m² με βάθος αγκύρωσης τα 4cm. Αυτά θα προστατεύσουν τη θερμοπρόσοψη από σεισμούς και ανεμοπιέσεις. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του υλικού επικόλλησης τα FGL-Dowel βύσματα τοποθετούνται πάνω από κάποιο υψόμετρο (6-10 μετρα), ενώ συστήνεται η χρήση των βυσμάτων σε όλη την έκταση του συστήματος. Σε περιπτώσεις όπου έχουμε σαθρά υπόβαθρα (π.χ παλαιοί σοβάδες) προτιμούμε FGL-Dowel βύσματα  με μεγαλύτερο βάθος αγκύρωσης για επιπλέον σταθερότητα στο σύστημα θερμοπρόσοψης.
 16. Αναμειγνύουμε το βασικό επίχρισμα FGL-Thermo III με νερό, κολλάμε τα γωνιόκρανα, τους νεροσταλλάκτες και τα προφίλ αρμού διαστολής όπου χρειάζεται και στη συνέχεια καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του DUROSOL (πάχος στρώσης 3-5mm).
 17. Περνάμε το υαλόπλεγμα FGL-Mesh ενίσχυσης, το οποίο πρέπει να είναι στο έξω 1/3 του πάχους της βασικής στρώσης και να επικαλύπτεται στις ενώσεις κατά 10cm. Επίσης τοποθετούμε τεμάχια υαλοπλέγματος στις γωνίες των ανοιγμάτων για επιπλέον προστασία από ρηγματώσεις.
 18. Για να δημιουργήσουμε τέλεια πρόσφυση στην επιφάνεια του τοίχου ώστε να υποδεχτεί άριστα την στρώση του σοβά που θα ακολουθήσει, περνάμε ένα χέρι αστάρι FGL-Primer στην επιφάνεια.
 19. Έπειτα από περίπου 2-5 ημέρες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, εφαρμόζουμε το τελικό επίχρισμα (χρωμοσοβάς) το οποίο έρχεται στο χρώμα και το είδος της επιφάνειας που έχετε επιλέξει. Το πάχος του τελικού επιχρίσματος είναι 1-3mm, ανάλογα το είδος του υλικού που θα επιλέξετε έτσι πετυχαίνουμε το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα για την θερμοπρόσοψη .

*Οι ψευτόκασες θα πρέπει να τοποθετηθούν με βάση τα εξωτερικά ράμματα.

Πολύ καλή λύση για να μειώσετε σημαντικά το κόστος, είναι και το πρόγραμμα επιδότησης “εξοικονόμηση κατ’ οίκον”, το οποίο σας χρηματοδοτεί ως 70% για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας. Δικαιούστε επιδότηση για πολλές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων είναι και η εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, αλλά για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες του προγράμματος, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με την εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων του σπιτιού σας και γενικότερα για τη θερμομόνωση, καθώς και για το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον για να επιδοτηθείτε ή και για οποιαδήποτε άλλη απορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@fragoulakis.gr, το 210 574 74 74 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!